Instalația de frig de la fostul abator din Salonta va fi golită de amoniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalația de frig de la fostul abator din Salonta, cea care a pus pe jar autoritățile din județ din cauza pericolului de explozie, va fi golită de amoniac, la solicitatea Gărzii de Mediu și a Agenția de Protecția Mediului Bihor. În urma unui control, inspectorii celor două instituții au constatat că instalația de frig este monitorizată în permanență de personalul fostului abator.

Inspectorii Gărzii de Mediu  și ai Agenției de Protecția Mediului Bihor au făcut o inspecție la Prodaliment Salonta. Potrivit unui comunicat al APM Bihor, în urma controlului au fost eliminate din cele două camere frigorifice 27 de tone de deșeuri animaliere. Potrivit reprezentanților APM, în cele două camere frigorifice au mai rămas 4-5 tone de deșeuri. Inspectorii au mai constatat că decantorul de preluare a apelor uzate este încărcat cu reziduri și pe platforma betonată din zona țarcului și a abatorului sunt depozitate ambalaje de plastic.

"La data inspecţiei funcţiona un compresor şi o pompă aferentă staţiei de frig care asigura agentul frigorific pentru cele 2 camere în care mai sunt depozitate deşeurile animaliere. Panoul de comandă aferent depozitului de amoniac este funcţional şi există personal de supraveghere a staţiei de frig", se mai arată în documentul APM.

Inspectorii au dispus eliminarea deșeurilor animaliere din camera de frig, vidanjarea decantorului și golirea instalației de amoniac și punerea în siguranță a acesteia. "Prin eliminarea deşeurilor animaliere s-a redus pericolul de infecţie prin descompunerea materiei organice  şi prin supravegherea continuă a instalaţiei de frig se asigură condiţiile tehnice necesare pentru siguranţa acesteia", se mai arată în comunicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite