Inspectorii sanitar-veterinari au luat la puricat fermele și transportatorii de animale din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Gelu Budău, director DSVSA Bihor
Mircea Gelu Budău, director DSVSA Bihor

O fermă de bovine din Bihor a fost închisă săptămâna trecută, ca urmare a controalelor efectuate  de către inspectorii sanitar-veterinari. Aceștia au confiscat peste douăzeci de kilograme de produse alimentare.

Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA)  Bihor au efectuat săptămâna trecută aproximativ 90 de controale, urmărind modul cum sunt respectate normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. „Au fost aplicate șase amenzi contravenționale, în valoare totală de 9.800 lei și două avertismente. Pentru o fermă de bovine din județ a fost emisă  ordonanță de interzicere a activității", informează Mircea Gelu Budău, director coordonator la DSVSA Bihor.

Certificat

Acesta a reamintit faptul că șoferii sau însoțitorii transporturilor de animale sunt obligați să dețină un certificat de competență profesională. Acest document este necesar pentru toți șoferii sau însoțitorii transporturilor de animale în călătoriile de scurtă durată (până la 8 ore) precum și în cazul călătoriilor de lungă durată (peste 8 ore) pentru animalele din speciile cabaline, ovine , caprine , porcine și păsări.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite