Inima lui Radu Puticiu a încetat să mai bată după trei ani de luptă cu boala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Puticiu
Radu Puticiu

Radu Puticiu s-a născut la data de 8 martie 1959, în judeţul Arad, într-o familie de învăţători, avându-i ca părinţi pe Florica şi Tiberiu. A copilărit şi a urmat şcoala elementară în comuna Grăniceri, din judeţul Arad, iar pe timpul liceului şi-a purtat de grijă singur, studiind la Chişinău Criş.

Stagiul militar l-a efectuat la Curtici, ceea ce i-a prilejuit primul contact cu munca la frontieră. Şi-a început activitatea profesională ca dascăl şi diriginte în comuna arădeană Şiclău, dar apoi paşii l-au purtat spre o carieră militară, cea mai lungă perioadă din viaţă muncind în Vama Borş, unde a fost şef de tură, mai mulţi ani. În 1985 şi-a întâlnit jumătatea, urmând-o pe Camelia la Oradea, unde şi-au întemeiat o familie frumoasă, cu doi copii: Alexandru (24 ani) şi Andrei (13 ani). Radu Puticiu a ştiut să îmbine armonios viaţa de familie cu cea profesională, între timp absolvind Facultatea de Drept  din Oradea şi un Masterat în Managementul Afacerilor.

„Tot ce a construit în viaţă s-a bazat pe principii sănătoase şi corecte. A dăruit mai mult decât a primit şi şi-a dedicat şi timpul pe care nu l-a avut familiei şi celor care au avut nevoie de o vorbă bună. Şi-a exprimat prin pictură şi poezie toate sentimentele şi, chiar dacă nu a fost publicat, familia şi prietenii i-au recunoscut talentul", a spus Camelia Puticiu. „Era un bucătar desăvârşit, un meloman, vorbea şapte limbi străine şi orice subiect îi era la îndemână. Din păcate, atunci când se aştepta mai puţin, viaţa i-a arătat că trebuie să lupţi, indiferent dacă eşti bun sau rău. Din septembrie 2008, inima sa a dat semne de oboseală, însă el şi-a trăit viaţa luptând la cote maxime, pentru a arăta că merită să investeşti în oameni", a mai spus soţia îndoliată. După trei ani de luptă, la sfârşitul lunii septembrie, inima sa a cedat, lăsând în urmă memoria unui om de excepţie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite