Informaticienii sunt așteptați la un seminar cu și pentru specialiști IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenții din domeniul IT sunt așteptați mâine seară, de la orele 18.00, în Aula Magna a Universității Oradea, la un eveniment denumit „Black belt programming starts with". Invitatul special al seminarului este Danny Pronk, unul dintre cei mai importanți arhitecți software din Olanda.

Potrivit informațiilor primite de la Radu Popa, specialist marketing la Qubiz, acesta este al doilea seminar organizat pentru studenți, primul fiind cel desfășurat sub genericul „Programming is a state of mind". „Dacă primul eveniment a fost unul teoretic, acesta este axat în a oferi cât mai multe sfaturi practice pentru scrierea de cod mai performant si scalabil", explică Radu Popa.

Scurtarea timpului de lucru

„Din cauza numărului mare de unelte de dezvoltare software programatorii se bucură de o eficientizare a muncii scurtând timpul de lucru. Totuși, câteodată se pierde din vedere care este impactul folosirii noilor tehnologii asupra performanței, stabilității și scalabilității. Se pune problema dacă programatorii au nevoie doar să folosească unelte de dezvoltare software sau ar trebui să inteleagă și lucrurile care se intamplă „sub capotă"", relatează Popa.

Dezvoltare IT

Seminarul este format din 2 părți, una teoretică și una practică. Evenimentul este organizat de Qubiz, furnizor de servicii IT complete cu sprijinul AIESEC Oradea, și face parte din Qubiz Academy, un concept prin care se dorește dezvoltarea mediului IT din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite