Începând cu această lună, orădenii vor plăti prețul majorat pentru gigacalorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarif majorat pentru căldură
Tarif majorat pentru căldură

Consilierii locali au decis în ședință majorarea prețului gigacaloriei cu 13,7%. Dacă până acum orădenii achitau 145 lei pentru gigacalorie, începând cu această lună, tariful va fi de 164,8 lei.

Întruniți în ședință de consiliu local, aleșii orădenilor au decis majorarea prețului pentru gigacalorie. "CET merge în pierdere. Societatea a acumulat datorii de 180.000.000 lei. Mare parte a acestora provin de la populație", a explicat Dragoș Gligor, directorul Electrocentrale Oradea. În acest context, consilerii locali au aprobat majorarea tarifului plătit de populație de la 145 la 164,8 lei pentru gigacalorie.

Modernizarea Electrocentrale ar putea începe în toamnă

Primarul a subliniat faptul că fără o finanțare consistentă, CET nu va reuși să depășească situația dificilă în care se află. "Încercăm să atragem finanțări prin Progranul Operațional Regional, vorbim de 60-70 milioane lei. Procesul de modernizare ar putea începe, cel mai devreme, din toamna acestui an", a spus Ilie Bolojan. Conducerea Electrocentrale a precizat că și în condițiile actualei majorări, orădenii plătesc printre cele mai reduse costuri pentru agentul termic.  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite