De anul viitor municipalitatea va crește impozitele și taxele pe terenuri și servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a prezentat câteva dintre modificările de taxe pe care vrea să le efectueze în 2011. Astfel, se preconizează creșterea impozitelor pe terenul agricol intravilan și extravilan,  creșterea tarifelor la parcări și creșterea taxelor practicate de RAPAS.

Primăria a anunțat că încearcă pentru 2010 să nu aobredze o politică fiscală care să nu îngreuneze orădenii. De anul viitor însă, se dorește reducerea cheltuielilor pe care primăria o are cu funcționarea instituțiilor publice.  „În 2011, dorim să reducem cheltuielile cu funcţionarea instituţiilor publice care aparţin administraţiei locale, astfel încât aceste cheluieli să se situeze la o valoare mai mică decât în anii precedenţi. Municipalitatea discută în acest moment sursele de finanţare posibile, analizând în acelaşi timp atât sursele nerambursabile, cât şi gradul de îndatorare al municipiului", a spus viceprimarul Biro Rozalia.
Astfel, începând de anul viitor, impozitul pe clădiri al persoanelor fizice crește cu 5%.  Impozitul pe terenul agricol intravilan crește cu 9%, iar pe terenul agricol extravilan crește cu 4,5%. 5.  Se va elimina acordarea de scutire pentru proprietari de apartamente constituiţi în asociaţii care construiesc mansarde. Se va diminuarea procentuală cu valori cuprinse intre 16-33% a tarifelor pentru terenuri publice. Va crește cu 6 -20%  tariful pentru parcări. Vor crește cu 14-33% tarifelor practicate de RAPAS.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite