De astăzi a crescut prețul biletelor la mijloacele de transport în comun din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Local Oradea a scumpit biletele și abonamentele. Decizia este justificată prin creșterea TVA, creșterea inflației, costurile tot mai mari ale combustibilului, sau scumpirea energiei electrice. De astăzi, orădenii vor scoate doi lei din buzunar pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun și 50 de lei pentru un abonament pe toate liniile.

Începând de azi, orădenii vor scoate mai mulți bani din buzunar dacă vor să circule cu tramvaiul sau autobuzul.

Regia Autonomă de Transport Local Oradea a cerut Consiliului Local să scumpească preţul biletelor şi al abonamentelor OTL.  Consilierii au decis că această cerere este întemeiată și au votat scumpirea.

Printre motivele invocate de conducerea OTL se  numără creșterea față de anul trecut a TVA, inflația, costurile tot mai mari cu combustibilul, sau scumpirea energiei electrice.

La asta se adaugă abonamentele cu preț redus sau gratuitățile suportate din bugetul OTL. Astfel, sunt peste 50.000 de persoane care beneficiază de gratuitate.

Dacă până în prezent orădenii plăteau 1,5 lei pe o călătorie cu tramvaiul și 50 de lei pentru un abonament pe toate liniile, ei vor scoate din buzunar 2 lei pentru călătoria cu tramvaiul și 60 de lei pentru un abonament valabil pe toate liniile.

În 2010, OTL a avut venituri de aproximativ 44 de milioane de lei şi cheltuieli de 43.930.000 de lei,  cu un profit de aproximativ 70.000 de lei. Directorul OTL Csuzi Istvan a specificat însă că aceaste majorări nu sunt făcute pentru a spori profitul OTL ci pentru a reechilibra bugetul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite