Incendiile de vegetaţie uscată, lasă fără combustibil rezervoarele autospecialelor de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai puţină motorină în rezervoarele autospecialelor
Tot mai puţină motorină în rezervoarele autospecialelor

Cele peste 600 de incendii de vegetaţie uscată, la care au intervenit în luna martie, i-au lăsat pe pompierii orădeni fără motorină. Ca să-şi complteze rezerva au cerut sprijin Primăriei Oradea.

Aproape că nu a exista zi, în luna martie, în care pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor, să nu fie chemaţi să stingă un incendiu de vegetaţie uscată. Aşa se face că de la începutul anului 6.000 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări. În cele mai multe cazuri, focul a fost pus de proprietarii de terenuri, care au încercat astfel, să-şi cureţe proprietatea agricolă.

Cum însă mulţi le-au scăpat de sub control, cea mai simplă soluţie a fost să ceară ajutorul pompierilor. Astfel, în urma apelului la 112, echipajele de pompieri s-au deplasat la locul intervenţie, chiar dacă incendiul ar fi putut fi stins de către localnici. Toată această situaţie a dus la un consum excesiv de combustibil. "În luna martie autospecialele ponpierilor au consumat aproximativ 10 tone de motorină, dublu faţă de o lună normală", a precizat lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Inspectoratul a cerut ajutorul Primăriei Oradea, astfel că în cursul zilei de ieri, în şedinţa de consiliul local s-a aprobat suma de 30.000 de lei, necesară achiziţionării a cinci tone de motorină.

În acest an 161 de bihoreni au fost amendaţi cu 150.000 lei, pentru că au dat foc miriştilor fără a avea aprobare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite