Oradea: În pericol, pe șantierele din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: În pericol, pe șantierele din oraș
Oradea: În pericol, pe șantierele din oraș

Orădenii care lucrează în construcții își riscă viața în fiecare zi. Fără echipamente de protecție, cocoțați pe schele neconforme, așa muncesc angajații de pe șantierele orădene potrivit constatărilor inspectorilor de securitate și sănătate în muncă (SSM).

Conform informațiilor prezentate în această dimineață de conducerea ITM Bihor, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, în perioada 6 – 8 iulie au fost controlați 40 de angajatori. Au fost aplicate 29 de sancțiuni  contravenţionale, constând în 21 de avertismente şi 8 amenzi . Valoarea totală a acestora nu a depășit 32.000 de lei. “S-au constatat 73 de deficiențe și s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere a acestora”, a spus Eugen Cîrmaciu, director coordonator adjunct pe probleme de SSM, la ITM Bihor. Dintre deficiențele identificate, acesta a amintit neutilizara echipamentului individual de protecție din dotare, schelele neconforme, lipsa verficatorilor de schele, instrucțiunile neconforme și neacordarea echipamentului individual de protecție.

Muncă, fără contract

Pe linia relațiilor de muncă au fost verificați 47 de angajatori. Potrivit informațiilor prezentate de Simona Iancu, director coordonator adjunct Relații de Muncă, au fost constatate 247 de deficiențe, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 22.500 lei. Sancțiunile au fost aplicate, printre altele, pentru  primirea la muncă fără încheierea contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal și nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite