Impozite majorate pentru orădenii care au mai mult de un imobil în proprietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care dețin mai mult de un imobil trebuie să se prezinte la sediul Primăriei pentru a depune declarații speciale. Impozitul pe care aceștia trebuie să-l plătească este cu 65% mai mare pentru cei care dețin doar două clădiri și cu 300% pentru cei care dețin de la patru imobile în sus. Amenzile pornesc de la 2.400 de lei.

Orădenii care au mai mult de două imobile în proprietate sunt așteptați la sediul primăriei Oradea, la camera 9 de la parter, pentru a depune o declarație specială privind impozitul majorat  pentru mai multe clădiri deținute.

Astfel orădenii au de plătit impozit majorat după cum urmează:  cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

În evidenţele Primăriei Oradea figurează aprox. 2800 de persoane fizice cu clădiri proprietate în Oradea şi cu domiciliul în alte localităţi.

Reprezentanţii Direcţei Economice estimează că, în majoritatea cazurilor aceştia deţin proprietăţi de natura clădirilor şi în localităţile în care domiciliază.

Nedepunerea declaraţiilor speciale în vederea recalculării impozitului se sancţionează cu amendă cuprinsă între 240 - 600 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite