Importanţa familiei în atenţia femeilor liberale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a marca Ziua internațională a familiei, Organizația Femeilor Liberale din Oradea a organizat și în acest an două evenimente care au demonstrat importanța unei familii unite în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Primul eveniment a avut loc la Grădinița de ambliopi unde femeile liberale, au organizat o masă rotundă împreună cu specialiști care lucrează în cadrul acestei instituții, părinți sau aparținători ai copiilor, precum și un consilier specializat în probleme de familie și copii cu nevoi speciale. În cadrul discuțiilor au fost menționate problemele specifice cu care se confruntă acești copii și familiile lor. Masa rotundă a fost urmată de vizitarea grupelor de copii care au participat la un concurs de desene și alte lucrări, cu tema „Familia mea". Femeile liberale au premiat copiii cu câte o diplomă și pachete cu dulciuri.

Totodată, în Sala mare a Primăriei Oradea, a fost organizată o a doua masă rotundă pe tema prevenirii abandonului copiilor.  La acest eveniment s-a prezentat importanța unității în familie și a înconjurării copilului cu dragoste și căldură. A fost prezentat abandonul prin plecarea unui părinte sau a ambilor părinți la muncă în străinătate și impactul negativ  asupra dezvoltării copilului, precum și abandonul copilului în fața televizorului sau a computerului de către părinții prea ocupați sau indiferenți.

S-a  mai abordat problema abandonului și importanța familiei  și din punct de vedere religios. Un moment special l-a constituit prezentarea unei familii de plasament de la Căminul Felix, care a povestit despre  modul în care s-a ocupat de creșterea și educarea celor 12 copii abandonati, prezentând imagini deosebit de grăitoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite