Oradea: "Îmi place structura spirituală a orașului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi vă prezentăm un top al celor mai frumoase și al celor mai urâte lucruri din Oradea, așa cum sunt ele percepute de persoana al cărei portret îl veți putea lectura în aceeași zi, în Adevărul de Seară.

Poetul și traducătorul Adam Puslojic aduce românilor graiul dulce altoit cu limba și sensibilitatea sârbă. Își trăiește măreția într-un mod simplu și neostentativ.

Oradea frumoasă:
„Cunosc orașul acesta din 1995. Îmi place structura lui spirituală, având în vedere interiorul sufletului. Dar îmi place și arhitectura orașului de care mereu mă îndrăgostesc”, spune Adam Puslojic. Îi este dragă Oradea și pentru că a fost printre primele orașe din țară care l-au adoptat și onorat, iar în 2000, Universitatea Oradea i-a acordat primul titlu Doctor Honoris Causa. Îi plac orădenii. „Pritenii mei de aici, poeți și oameni simpli, mă obligă să râd și să plâng ca o ploaie de cuvinte spuse și nespuse”, adaugă el.
Oradea urâtă:
„La Oradea îmi place tot. Aici uit că nu-mi place ceva”, spune poetul sârbo-român.

Citiți despre prietenia dintre poetul Adam Puslojic și Nichita Stănescu și cum Puslojic a introdus poeziile cunoscutului poet român în manualele din școlile sârbe, înainte ca acestea să ajungă în manualele românești.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite