Iarna aceasta orădenii racordaţi la CET vor plăti 235 de lei pe gigacalorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 octombrie 2011, gigacaloria costă 235 de lei, la Oradea. Decizia majorării preţului la gigacalorie a fost luată la sfârşitul lunii septembrie, în şedinţă de Consiliul Local. Acest lucru înseamnă că pe orădeni îi aşteaptă în noul sezon rece facturi cu circa 25 la sută mai mari decât în luna ianuarie a acestui an.

Eustafie Ilisei, purtător de cuvânt la Electrocentrale Oradea, a spus că nu poate estima cât va plăti fiecare familie din Oradea, pe căldură, în noul sezon rece. „Ultima majorare este de 22 la sută, însă trebuie ţinut cont de faptul că, în ianuarie 2011, gigacaloria a costat 179 lei, iar la 1 mai 2011 a fost majorată la 193 de lei. De la 1 octombrie costă 235 de lei. Depinde de fiecare, de cât de raţional va consuma, cât de mare îi va fi factura", a spus Eustafie Ilisei.

Aşteaptă cu infrigurare prima factură

Bondor Iuliana, o pensionară în vârstă de 62 de ani, locuieşte într-un apartament cu două camere în Rogerius, iar în ianuarie a plătit aproximativ 400 de lei pe căldură şi apă. „Nu am repartitor, aşa că mă aştept să trebuiască să plătesc circa 500 de lei", a spus Bondor Iuliana.

Alternative

Mai norocoşi, în privinţa costurilor, sunt orădenii care se încălezsc cu lemne. „Plătesc aproximativ 1.300 de lei pe lemnele care îmi ajung tot sezonul rece", a spus Kovacs Imre, un orădean care locuieşte pe strada Iuliu Maniu. Încălzirea cu gaz nu este o variantă ieftină, pentru o casă costurile lunare ajungând la circa 600 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite