Oradea: Caravana de servicii IT gratuite a ajuns la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Caravana de servicii IT gratuite a ajuns la Oradea
Oradea: Caravana de servicii IT gratuite a ajuns la Oradea

O firmă acordă azi asistență IT gratuită, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială. Orădenii au astfel ocazia de a-și repara gratuit computerele, în sala de conferințe a Primăriei Oradea, până la orele 16.30.

Pentru cei la care problemele sunt prea mari pentru a fi rezolvate la fața locului, se acordă carduri de reduceri de 50% la reparații sau chiar gratuități, în funcție de natura problemei. Totul se desfășoară sub genericul Caravanei de Servicii IT “Împreună pentru o societate informatizată”, desfășurată de prestatorul de servicii IT Computer Troubleshooters. Oradea este ultimul dintre cele nouă orașe cuprinse în caravană. Scopul acestui proiect, în care compania a investit 170.000 de lei, este acordarea de asistență IT gratuită la o sută de persoane în fiecare oraș, pentru a da un exemplu de responsabilitate socială.

Așteptări mari

Orădenii au timp până la orele 16.30, pentru a se prezenta la primărie cu desktop-ul sau cu computerul portabil.  “Numărul minim de solicitanți, în orașele prin care am trecut, a fost de circa 15 persoane. În localitățile cu cei mai mulți vizitatori, numărul acestora nu a depășit 50. La Oradea ne așteptăm se ne apropiem de o sută de persoane”, a spus în această dimineață Alexandru Tunaru, responsabil imagine la Computer Troubleshooters. Motivele optimismului acestuia au fost numărul mare de telefoane primite de la persoane care s-au interesat de caravană și prezența, de la prima oră, a câtorva solicitanți de consultanță gratuită. Ioana Pantor, o orădeancă de 27 de ani a fost prima persoană care a beneficiat de experiența celor doi specialiști puși la dispoziție de companie. “Am primit un fluturaș despre eveniment și m-am gândit să profit, fiindcă mi se încarcă foarte greu programele, pe minilaptop. Sper să reușească să-mi se mărească viteza de funcționare a computerului”, a spus Ioana Pantor.

Exemplu

Responsabilitatea socială în domeniul IT reprezintă o idée relativ nouă, potrivit lui Alexandru Tunaru. Scopul caravanei este acela de a schimba optica relației dintre producători și cumpărători, dar și a companiilor în general. Tocmai de aceea, la eveniment au luat parte reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Bihor, dar și ai Asociației Down Oradea și ai Consiliului Local. Un alt exemplu de proiect de responsabilitate socială, prezentat dimineață la caravană, a fost acela care va începe în septembrie și care vizează instruirea unor liceeni în construirea de pagini web, pentru copii care suferă de sindromul Down.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite