INVESTIŢII Parc industrial de peste 700.000 de euro în Săcueni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Săcueni din Bihor nu are mai mult de 12.000 de locuitori, însă primăria oraşului va  investi peste 730.000 euro pentru realizarea unui incubator de afaceri, unde tinerii întreprinzători din România şi Ungaria vor beneficia de condiţii optime şi chirii sub preţul pieţei, pentru a-şi putea pune pe picioare afacerile.

Piatra de temelie a fost pusă la sfârşitul acestei săptămâni, incubatorul de afaceri urmând să fie inaugurat la începutul verii lui 2012. „Şomajul este mare în zonă, iar locuitorii oraşului trebuie să facă naveta dacă vor să muncească. Acesta a fost unul dintre motivele realizării acestui proiect. Va fi mai mult decât un parc industrial, va fi un adevărat incubator de afaceri", a spus Gonczi Jozsef, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Afacerilor în România, partener de proiect, alături de Primăria Săcueni (lider de proiect) şi Fundaţia pentru Sprijinirea Întreprinzătorilor din Judeţul Hajdu-Bihar.

Cu bani europeni

Cei peste 730.000 de euro provin, în proporţie de aproape 98%, din fonduri europene şi au fost accesaţi prin proiectul „Crearea unui Incubator şi Centru de Servicii în Afaceri Transfrontaliere", realizat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria. „Scopul proiectului este dezvoltarea coeziunii economice a zonei transfrontaliere, prin creşterea competitivităţii IMM-urilor care activează în Săcueni şi în zonele adiacente", a spus Béres Csaba, primarul din Săcueni.

Citeşte cât va costa chiria şi câte firme s-au înscris deja pentru a primi un sediu în incubatorul de afaceri, mâine dimineaţă în „Adevărul de Transilvania“

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite