INCREDIBIL Un orădean şi-a înregistrat naşterea la vârsta de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 40 de ani a solicitat să-i fie înregistrată naşterea. Este vorba despre un orădean care s-a prezentat zilele trecute la Compartimentul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oradea şi a cerut să i se emită un certificat de naştere.

Angajaţii Compartimentului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oradea au rămas uimiţi zilele trecute, când un bărbat trecut de prima tinereţe s-a perezentat la birou şi a cerut să-i fie înregistrată naşterea.

 "Ineditul acestui caz reiese din vârsta persoanei a cărei naştere se solicită a fi înregistrată în starea civilă, întrucât persoana împlineşte în cursul anului, 40 de ani", a precizat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare.  Bărbatul, de etnie romă a solicitat Judecătoriei Oradea înregistrarea tardivă a naşterii, fiind sprijinit în demersul său de Fundaţia Ruhama.Se pare că pe vremuri era o modă ca naşterea băieţilor de etnie romă să nu fie înregistrată, pentru ca mai târziu aceştia să nu facă armata.

"Potrivit Legii, declararea naşterii se face în termen de 15 zile pentru copilul născut viu. Termenele se socotesc de la data naşterii. Când declaraţia a fost făcută după trecerea unui an de la data naşterii, întocmirea actului se face în baza hotărârii judecătoreşti irevocabile", a mai precizat Mirela Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite