INCREDIBIL Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului Bihor, a fost exclus din magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de astăzi, secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis revocarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.  

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Consiliul Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva procurorului Gavra Viorel Gheorghe, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi a aplicat sancţiunea disciplinară ce constă în excluderea din magistratură a procurorului.

De asemenea, Secţia a dispus revocarea acestuia din funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Secţia a constatat încetarea de drept a suspendării din funcţie, dispusă la data de 6.06.2012, a procurorului Gavra Viorel Gheorghe. Sancţiunea a fost aplicată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare privind statutul judecătorilor şi procurorilor", se arată în comunicatul de presă al CSM.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Viorel Gavra a fost suspendat din funcţia de prim procuror la începutul lunii iunie, pentru nereguli.  Intervenţia lui în mai multe anchete ale subalternilor, precum şi ordinele pe care le dădea acestora, sunt motivele deciziei, decizie care este o premieră în România. Contactat de Adevărul procurorul Viorel Gavra a declarat că nu are nimic de comentat. "Nu comentez absolu nimic. ", a spus Gavra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite