INCONŞTIENŢĂ Înregistraţi de radar, în timp ce conduceau cu o viteză dublă faţă de cea legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bihoreni au fost surprinşi marţi de aparatele radar, în timp ce conduceau cu viteze de până la 141 km la oră, în zone în care viteza maximă admisă este de 70 km la oră. Doi dintre şoferii inconştienţi au fost prinşi pe Şoseaua Borşului.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, marţi, pe DN 79, în localitatea bihoreană Inand a fost depistat un salontat în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h, înregistrată de aparatul radar.

Goneau pe „şoseaua morţii”

„Tot marţi, pe Şoseaua Borşului, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70km/h a fost depistat un tânăr de 27 de ani, din Cefa, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 141 km/h, înregistrată de aparatul radar", a spus Alina Dinu. Tot pe Şoseaua Borşului, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70km/h a fost depistat un orădean în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea cu viteza de 135km/h, înregistrată de aparatul radar.

Cât ne costă viteza în exces

Sancţiunile prevăzute de lege pentru nerespectarea regimului legal de viteză sunt, în funcţie de viteză, de la 2-3 puncte amendă şi două puncte penalizare, până la 9-20 puncte amendă şi şase puncte penalizare. Pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, sancţiunile care se aplică sunt 9-20 puncte amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile, în condiţiile în care un punct amendă este în prezent 67 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite