Oradea: Pompierii din Popești, locul II la concursurile profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Pompierii din Popești, locul II la concursurile profesionale
Oradea: Pompierii din Popești, locul II la concursurile profesionale

În perioada 12 - 14 august 2009, Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „OLTUL” al judeţului Harghita a organizat în Odorheiul Secuiesc, etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, la care au participat echipajele câştigătoare ale fazelor interjudeţene respectiv echipajele organizatoare şi cele campioane en-titre.

La start s-au prezentat nouă servicii voluntare şi zece servicii private pentru situaţii de urgenţă, dintre care a făcut parte şi echipajul comunei Popeşti, câştigător al fazei interjudeţene organizată la Oradea în perioada 3-4 iulie, ca reprezentantă a regiunii de nord-vest a României.
"Fiind abia la a doua participare la acest nivel, reprezentanta judeţului Bihor a avut o comportare deosebită pe toată durata concursului, reuşind prin prestaţiile avute să ameninţe supremaţia campionilor, suspansul menţinându-se până la sfârşit în privinţa câştigătorului. La fiecare probă din concurs,  ştafeta de 4 x 100 metri, pista de îndemânare şi viteză respectiv dispozitivul de intervenţie, departajarea s-a făcut prin diferenţe de ordinul sutimilor de secundă, în final echipajul nostru ocupând un onorant loc II şi remarcându-se astfel pentru prima dată ca un echipaj pretendent la titlul naţional", spune locotenet Cristian Herțe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana .
Potrivit acestuia, serviciul voluntar al comunei Popeşti s-a evidenţiat la nivelul judeţului Bihor şi prin numărul mare de intervenţii pentru stingerea incendiilor la care a participat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite