Fata de la Huşi concertează, mâine seară, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afiş concert
Afiş concert

Orădenii sunt aşteptaţi, mâine seară, la un concert jazz susţinut de Maria Răducanu. Spectacolul va începe la ora 20.00 la Casa de Cultură Oradea preţul unui bilet fiind de 15 lei.

Maria Răducanu este unul dintre cele mai cunoscute nume în jazz-ul românesc. Gabriela Melinescu afirma referindu-se la artistă, într-un text publicat în anul 2007 că este"o apariţie fără precedent , sunetul ei pur nu se aseamănă cu sunetul nimănui deşi ea cântă melodiile Mariei Tănase, dar şi alte cântece din folclorul românesc".

Cântăreaţa abrdează şi fado-ul portughez şi cântecele de jale şi bucurie, în alte limbi, posedând geniul de a „cânta"  în diferite dialecte, de a fraza limba ca un poet.

Maria Răducanu, „fata de la Huşi", a studiat mai întâi Literatura şi Filologia şi numai după aceea s-a afirmat în muzică, tălmăcind muzica tradiţională românească într-un fel unic.

„Acea stare psihică şi fizică plină de armonie care mă face să mă gândesc nu numai la Orfeu şi la arta şamanilor, dar şi la cântecul ielelor la cântecul şi la dansul lor în cerc. Acestea au darul de a-i vrăji pe cei care ascultă şi văd, creând acea stare de suflet vindecătoare pe care grecii au numit-o Katharsi" afirmă artista.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite