STOP GENOCIDULUI: Huiduieli și fluierături a pagubă, la CET Oradea (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăierea subvenției la gigacalorie și reducerea salariilor îi revoltă pe angajații de la Electrocentrale Oradea. Protestatarii se tem că orădenii nu vor putea plăti căldura la iarnă, ceea ce va duce la disponibilizări în masă, în rândul lor.

image

Dă click pe poză pentru a vedea o fotogalerie de la protest

Circa 350 de angajați de la Electrocentrale Oradea au protestat în această dimineață în fața companiei de stat, împotriva tăierii subvenției la gigacalorie și a reducerii salariilor cu 25 de procente. „Luptăm contra genocidului care urmează. Cine va putea plăti la iarnă 600 de lei căldura, la două camere, dacă nu se mai subvenționează gigacaloria?", a spus Gheorghe Mihai, liderul sindicatului Speranța.  „Tăierea a 25 la sută din salariu este o măsură aberantă. Am înțeles când au disponibilizat o sută de oameni, am acceptat șomajul tehnic prin rotație, câte o sută de oameni pe lună, dar așa ceva nu putem tolera", a spus Cornel Fofiu (foto), liderul sindicatului Energetica. Protestul a durat circa patru ore, de la 5.00 la  9.00 dimineața, după care liderii de sindicate au încercat să stabilească o întâlnire cu primarul Ilie Bolojan.

Bani

La Electrocentrale Oradea salariile lunare sunt cuprinse între 700 de lei (muncitor necalificat) și 4.000 de lei (director). Dragoș Gligor, directorul CET Oradea, a spus că este dreptul salariaților să protesteze. „Este a doua oară când mi se reduce salariul. Prima dată cu 50 la sută, acum cu 25 la sută. Mă întreb dacă mai merită să – mi risc  libertatea”, a spus Gligor, care câștigă în prezent un salariu lunar de 4.000 de lei. Acesta a explicat că instalația de la CET Oradea reprezintă un pericol, riscurile funcționării fiind foarte mari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite