Orădenii de la Hotel FM s-au clasat pe locul al patrulea în finala națională Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel FM
Hotel FM

Favoriții juriului la preselecții, orădenii de la Hotel FM au pierdut bătălia pentru Oslo. Deși juriul i-a clasat pe locul al doilea, publicul le-a acordat mai puțin cu 14.000 de voturi  decât câștigătorilor Paula Seling și Ovi, care vor reprezenta România la Eurovision.

Melodia „Come as One" interpretată de britanicul David Bryan a făcut furori la preselecția pentru Eurovision, unde a reușit să câștige 97 de puncte, fiind favorita juriului. După ce a impresionat juriul David Bryan a fost dat la o parte din competiție, fiindcă nu este cetățean român.

Între timp s-au vehiculat diverse nume, pentru a-l înlocui pe britanicul stabilit la Oradea. Niciuna dintre vocile propuse de către juriul de la TVR nu s-a mulat în aceeași măsură pe piesa lui Băruța, acesta luând în considerare, la un moment dat, posibilitatea scoaterii melodiei din concurs.
În cele din urmă compozitorul orădean a decis să apeleze tot la David Bryan, însă într-o altă formulă, românească. „Participăm ca trupă, Hotel FM, cu David Bryan ca solist", spunea  Gabriel Băruța la vremea respectivă.

Surprize, surprize...

Finala națională Eurovision a răsturnat situația pentru membrii Hotel FM. Favorita juriului a fost de această dată melodia „Playing with fire", cântată de Paula Seling și Ovi, care a totalizat 12 puncte, în timp ce „Come as one", s-a plasat pe locul al doilea, cu 10 puncte. Marea diferență a făcut-o televotingul, unde Paula Seling a adunat 20.000 de voturi, în timp ce orădenii au strâns doar 6.000. Astfel, Hotel FM a terminat competiția pe locul al patrulea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite