Oradea: Hotărârile judecătorilor orădeni, printre cele mai puțin contestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Oradea este sub media pe țară în ceea ce privește numărul hotărârilor judecătorești constestate și ulterior infirmate de către instanțele superioare.

Cristian Danileț, vicepreședintele Judecătoriei Oradea, a arătat astăzi că 80% dintre cauzele judecate la Oradea sunt de natură civilă și că doar 20% din totalul cauzelor sunt atacate în instanțele superioare de judecată. „Din totalul hotărârilor contestate doar 1,6% sunt infirmate, în condițiile în care media pe țară este între 4 și 6%”, a subliniat Cristian Danileț, mândru de performanța magistraților orădeni. Acesta dorește ca orădenii să înțeleagă că la Judecătoria Oradea nu se judecă doar infracțiuni, ci și litigii comerciale, succesiuni, revendicări și alte cause civile.

Nu e ca-n filmele americane



Astăzi, cu ocazia Zilei Porților Deschise la Judecătoria Oradea și Tribunalul Bihor, elevi de la Colegiul Național Emanuil Gojdu și de la Liceul Onisifor Ghibu au încercat robe de magistrați și s-au plimbat , cu „ghizi”, prin sălile de judecată. De la Cristian Monenci, vicepreședintele Tribunalului Bihor, au aflat de ce robele sunt negre și nu verzi, ca la începutul secolului XVII, sau de ce în sistemul românesc nu există jurați, cum se arată în filmele americane.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite