HARTA RUŞINII Top cinci cele mai proaste străzi din oraşul Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Harta „străzilor de ocolit" din Oradea este centrată pe cartierele Velenţa şi Ioşia, unde şoferii circulă cu strângere de inimă, conştienţi că îşi distrug maşinile.  Potrivit taximetriştilor şi ambulanţierilor, care cunosc starea tuturor străzilor din oraş, în topul ruşinii sunt străzile Măcieşului, Coralilor şi Greierului, adevărate capcane pentru roţi, mai ales când plouă.

Florian Chirilă este taximetrist de aproximativ opt ani. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, cunoaşte fiecare stradă din oraş şi ştie cu precizie în ce zone este mai bine să nu ajungi, dacă nu vrei să-ţi murdăreşti autoturismul până la parbriz, sau mai rău, să faci o vizită la atelierele  auto. Deşi, din bun simţ faţă de clienţi, nu refuză vreo comandă, Florian Chirilă circulă cu strângere de inimă pe străzile Măcieşului, Meziadului, Navigatorilor, Coralilor şi Fântânilor. Acestea sunt protagonistele topului său al celor mai proaste străzi din Oradea. „Sunt străzi neasfaltate, pline de gropi, care atunci când plouă sunt foarte periculoase. În plus, trebuie să îmi spăl maşina imediat, şi în interior, după o cursă în zonele respective, din cauza noroiului", a spus Florian Chirilă.

Lucrări făcute „de mântuială”

Cel mai tare îl revoltă însă starea străzii Meşteşugarilor. „Primăria a modernizat strada Meşteşugarilor în urmă cu un an sau doi, dar este deja plină de gropi. Este un exemplu de muncă făcută de mântuială, aşa cum numai la noi în ţară se ştie face", a spus taximetristul. Supărarea sa este justificată, cu atât mai mult cu cât strada Meşteşugarilor figura în luna ianuarie a acestui an şi pe lista străzilor programate pentru plombare, în urma distrugerilor provocate de materialele antiderapante împrăştiate pe timpul iernii. Potrivit lui Florian Chirilă, din cauza stării proaste a drumurilor din oraş, întreţinerea unui taximetru costă circa 600 - 700 lei, în medie, pe lună.

Citeşte mâine dimineaţă în Adevărul de Transilvania, de care străzi sunt nemulţumiţi ambulanţierii şi taximetriştii şi cât cheltuie primăria anul acesta, pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite