Guvernul Ungariei ajută sinistrații cu materiale în valoare de peste 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinistrații au primit ajutor de la Guvernul Ungariei. Autoritățile din țara vecină au trimis în România materiale în valoare de circa 8 milioane de forinți. Materialele au ajuns ieri în Bihor și au fost trimise astăzi spre Galați.

Guvernul maghiar prin Directoratul General pentru Managementul Situațiilor de Urgență, la cererea României, pentru asistență internațională și prin Acordul bilateral Ungaria - România, a trimis în sprijinul sinistraților din Moldova materiale în valoare de 7,9 milioane de forinți.  

"Aceste materiale au ajuns ieri la ABA Crișuri iar în decursul zilei de azi vor ajunge la Galați. Materialele trimise de Direcția Apelor din Debrecen constau în zece pompe de apă, două generatoare cu o capacitate de 4kw, opt corpuri de iluminat, opt cabluri rotative a câte 30 de metri fiecare, cinci mii de torțe cu ulei de parafină, două role de geotextil, zece furtunuri de aspirare și douăzeci de furtunuri de presiune", a declarat Raluca Strati. Materialele primit din Ungaria vor intra în patrimoniul Ministerului Mediului și Pădurilor.

Ajutor din Bihor

Din data de 25 iunie 2010 o echipă a Administrației Bazinale de Apă Crișuri a fost trimisă în Moldova, în sprijinul sinistraților și a autorităților cu 1,8 kilometri de hidrobaraje și mii de saci. Echipa a fost condusă de Vasile Palcu, care a ajutat la montarea hidrobarajelor și a sacilor cu nisip la Săucești și Galați. "Nu este pentru prima dată când ABA Crișuri se implică în astfel de acțiuni. În 2008, a intervenit în timpul inundațiilor din Moldova, la montarea unor hidrobaraje pe digul de la Mirceşti susținând astfel efortul autorităților de a menţine situaţia sub control cât și la inundațiile din acest an din Ungaria", a spus Raluca Strati, purtătorul de cuvânt ABA Crișuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite