Gunoaiele din Criș au alertat autoritățile locale care fac o nouă campanie pentru ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologizare
Ecologizare

Directorul ABA Crișuri atrage atenția că singurul motiv pentru care cursul Crișului Repede pe raza Oradei este curat este pentru că mizeriile se opresc în amonte , la baraje. La fie care viitură, colegii din Ungaria remarcă mizeriile strânse.

Reprezentanţii Companiei de Apă Oradea (CAO) şi cei ai Administraţiei Naţionale "Apele Române" prin Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (ABA Crişuri ) au semnat, un protocol de colaborare pentru  în perioada 7 martie - 31 decembrie 2011. Protocolul prevede implicarea partenerilor în campania "Apă pentru viaţă" care are ca scop informarea populaţiei asupra factorilor de poluare a apelor, conştientizarea riscurilor pe care le presupune o apă poluată, inducerea unui comportament adecvat faţă de apă şi implicarea în acţiuni de ecologizare a apei.

Pet-urile ajung la unguri

Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri, a declarat că anul viitor protocolul va fi extins inclusiv la nivelul Hidroelectrica.
 Pasztor Sandor a declarat că singurul motiv pentru care cursul Crişului Repede pe raza municipiului Oradea este relativ curat se datorează faptului că mizeriile se opresc în amonte, la baraje, dar pe Crişul Negru e plin de ele. La fiecare viitură colegii din Ungaria le arată românilor mizeriile strânse.

Copiii implicați activ

Acţiunile din cadrul campaniei "Apă pentru viaţă" vor viza cel mai tânăr segment de populaţie. Partenerii în proiect vor organiza în perioada 9 - 17 martie un concurs de pictură intitulat "Apă pentru localitatea mea" în care vor fi implicaţi 575 de copiii de la şcolile generale din localităţile Nojorid, Girişul de Criş, Tărian, Sântandrei, Oşorhei şi Sânmatin din Zona Metropolitană Oradea. Elevii vor viziona filmul "Povestea picăturii de apă" şi vor primi pe fiecare clasă un poster pe care vor realiza lucrări de pictură, versuri şi altele legate de importanţa apei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite