Gropile de pe strada Iza îi pun în pericol pe orădeni, forțându-i să intre pe contrasens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile orădenilor dau în gropi pe Iza
Maşinile orădenilor dau în gropi pe Iza

De peste doi ani, şoferii care traversează strada Iza sunt obligaţi să facă slalom printre cratere pentru a ajunge la destinaţie.

Municipalitatea a anunţat reabilitarea a 50 de străzi din oraş, dar gropile continuă să fie o problemă pentru orădeni, în fiecare zi. Orădeanul Ovidiu Macovei a părăsit ţara în urmă cu doi ani. Proaspăt întors acasă, el a rămas surprins de degradarea în care a găsit oraşul natal. „Infrastructura e la pământ. Am dat cu maşina din groapă în groapă", spune Ovidiu. Bărbatul crede că de vină e proasta gospodărire a banilor existenţi şi greutatea cu care o administraţie reuşeşte să facă rost de fonduri europene.

„Ştiu că birocraţia îngreunează mult procedeul obţinerii de fonduri, dar în alte judeţe se pare că e mai uşor decât la noi. Dacă mergi spre Cluj, ai senzaţia că intri într-o altă lume", explică orădeanul. Una dintre gropile care l-au indignat cel mai tare pe orădean este la intersecţia străzilor Spartacus cu Iza, între blocuri, şi e periculoasă pe timp de noapte, din cauza iluminatului slab.

Traseu cu obstacole

Groapa este de peste 20 de centimetri adâncime, are un metru lăţime şi peste un metru şi jumătate lungime. Nicole şi Teodora sunt două liceene de 15 ani, care locuiesc pe strada Iza de când erau mici. Fetele spun că groapa este acolo de cel puţin doi ani şi nu-şi aduc aminte să fi fost reparată vreodată. Şi taximetriştii ştiu adâncitura pe de rost şi au grijă să o ocolească din timp. „Suntem atenţi pe unde mergem. Gropile mi-au distrus cauciucurile. Acum umblu cu roţile de rezervă pe faţă", spune taximetristul Dorel Gug.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite