Sute de animale de la ZOO Oradea, scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de modernizare a Zoo-ului prevede şi scăderea numărului de animale domestice. Aproape de 500 de exemplare de iepuri, porumbei, găini, raţe, asini, bivoli albi, cai, capre sau porci vor fi vândute la licitaţie, pentru a face loc unor leoparzi, pume, tigri, struţi sau crocodili.

Planurile de modernizare a Grădinii Zoologice din Oradea prevăd micşorarea numărului de animalele domestice, astfel că, în scurt timp, aproape 500 de exemplare vor fi vândute la licitaţie. „Acum avem foarte multe animale domestice, care ne încurcă la lucrări şi pe care nu mai avem unde să le mutăm. Vrem să păstrăm doar exemplare care prezintă valoare biologică pentru grădina nouă", expilcă Duna Ioszef, adminsitratorul zoo-ului orădean. Nu toate animalele domestice vor părăsi locul actual. Exemplarele care vor rămâne la Oradea vor avea un spaţiu al lor, unde vizitatorii vor avea acces pentru a le hrăni. „Cele care prezintă caracteristici de rasă nu vor fi vândute. Se va amenja un MiniZoo, unde vor fi numai animale domestice. Grupurile de vizitatori vor putea intra să se joace cu ele şi să le hrănească. Va exista un chioşc de unde se va cumpăra hrană specifică lor. Totodată, se va amenaja un manej pentru călărie", spune Duna. Oricine va putea cumpăra iepuri, porumbei, găini, raţe, asini, bivoli albi, gâşte, cai, ponei, capre sau porci.

Citeşte care vor fi preţurile de pornire pentru cumpărarea animalelor, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea”, disponibil de joi, 18 august, la chioşcurile de ziare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite