TIMP LIBER Golf şi echitaţie pe tărâmul regilor, pentru bihorenii deschiși la nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii sunt aşteptaţi în weekend la pescuit, la o partidă de golf sau chiar la plimbări cu caii în complexul din Ineul de Criş. Pe cei care nu au apucat încă să meargă în concediu îi aşteaptă un parc de 25 de hectare amenajat special pentru un weekend în aer liber.

Orădenii care vor să fugă de căldură în aproprierea oraşului pot beneficia de câteva ore în aer liber la Ineul de Criş. Copii şi adulţi au ocazia unică de a învăţa cum să joace golf profesionist. Cel care se va ocupa de orădeni este chiar Gabriel Toader, campionul României.
Pentru o şedinţă de golf, orădenii pot scoate din buzunar 70 de lei, în timp ce un abonament de opt şedinţe se ridică la suma de 100 de euro. În timpul şedinţelor, oamenii beneficiază de instructaj şi de echipament complet şi beneficiază de un teren de 10 hectare cu şase găuri.


Echitaţie şi pescuit


Pentru cei care preferă un mod mai activ de relaxare, parcul oferă ocazia unor plimbări cu caii. Orădenii pot petrece timpul în compania frizienilor, animale considerate „mercedesul cailor”. „Acum avem şase cai rasa frizian. Valoarea unui exemplar este de aproximativ 10.000 euro”, susţine Kiss Lajos, specialist în dresaj şi totodată, preşedintele primei Asociaţii de Frizieni din România.


„Caii sunt sunt total sub ocrotirea Coroanei olandeze”, spune Kiss Lajos. Fiecare exemplar din această rasă valorează aproximativ 10.000 de euro. Pentru o şedinţă de echitaţie orădenii achită 50 de lei, în timp ce un abonament cu opt şedinţe costă 300 de lei. Amatorii de pescuit au şi ei un loc al lor asigurat.  „Pescarilor le pune la dispoziţie un lac de trei hectare şi jumătate, cu 30 de pontoane. Pescuitul costă 100 de lei pe zi şi pot fi luate acasă patru kilograme de peşte”, spune Lucian Coroiu, unul dintre administratorii complexului.

Relaxare în şa şi în Băile Felix


Orădenii care vor să uite de griji mai aproape de casă, pot învăţa să călărească şi în Băile Felix. O şedinţă de echitaţie costă 40 de lei şi clientul are posibilitatea de a alege traseul pe care doreşte să-l străbată. Indiferent că sunt obişnuiţi sau nu cu călăritul, clienţii nu merg niciodată neînsoţiţi. În mod normal, traseul călare cuprinde o plimbare prin pădurea din apropierea manejului.Câteodată, turiştii aleg să facă un tur până la craterul Betfia.

Caii frizieni sunt sub ocrotirea Coroanei olandeze.
Kiss Lajos, specialist în dresaj

Expoziţie de fotografie


Lucrări realizate de artiştii fotografi din oraşul Kazincbarcika – Ungaria sunt expuse la Galeria Euro Foto Art din Oradea. Membrii Asociaţiei Fotografilor „Felföldi”, prezintă 100 de creaţii fotografice. Artiştii care se dezvăluie în faţa publicului orădean au câştigat peste 300 de premii la competiţiile internaţionale de gen. Lucrările lor au fost vernisate în saloane de prestigiu din Budapesta, Miskolc sau Kosice. În România, artiştii au mai fost prezenţi în Cluj şi în Huedin. Intrarea este gratuită.

Concert DJ Project în Lotus Center


Fanii formaţiei DJ Project, care o are ca solistă pe cunoscuta cântăreaţă Giulia, vor concerta sâmbătă pentru toţi orădenii aflaţi în Lotus Center. Spectacolul de muzică va avea loc sub cupola mare a centrului commercial, începând cu ora 20.00. Potrivit organizatorilor, concertul nu face parte din niciun turneu şi a fost organizat strict pentru clienţii centrului comercial. Astfel, sâmbătă orădenii vor putea asculta melodiile cunoscute ale formaţiei de pe albumele mai vechi, dar şi cel mai nou hit semnat DJ Project şi intitulat „Regrete”.

Târgul de necuvântătoare mici


Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici „Nufărul” Oradea organizează duminică, în Şanţul Cetăţii, primul târg de toamnă din acest an. „Vor fi aduşi spre vânzare porumbei, iepuri, papagali, păuni, raţe, găini, căţei şi alte categorii de păsări şi animale”, a explicat Cornel Fildan, preşedintele asociaţiei. Târgul se adresează iubitorilor de păsări şi animale care vor avea posibilitatea să cumpere exemplarele preferate sau doar să le admire. Preţul necuvântătoarelor va varia, în funcţie de specie şi rasă.

Festivalul lubeniţei


Sâmbătă şi duminică, în comuna Curtuişeni, se desfăşoară ediţia a unsprezecea a Festivalului Lubeniţei. Majorete, dansuri populare, concerte, concursuri de pescuit şi de mâncat lebeniţă sfac parte dintre ingredientele festivalului.


Festin de jazz şi rock


Orădenii se pot bucura sâmbătă de un concert de jazz şi rock, susţinut de trupa May Day.  De la orele 21.00, în Queen’s Pub, melomanii vor putea audia gratuit piese din repertoriul lui Carlos Santana şi Vinnie Moore.


Weekend popular


Orădenii cărora le e dor să asculte şi să danseze pe muzică populară îşi pot petrece duminica la Husasău de Tinca, unde se sărbătoresc zilele comunei. Spectacolele încep la 10.00 şi se încheie la 22.00, cu un foc de artificii.


Cui îi e frică de îngeri


Orădenii, iubitori de artă, pot vizita astăzi expoziţia de pictură „Who’s afraid of angels” a cunoscutului artist plastic Marc Kopil. Evenimentul cultural este găzduit de Centrul Curtural Posticum, Sala Aula Magna.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite