Ginecologul Doru Crăiuţ a intrat în vizorul poliţiştilor bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor s-au autosesizat în cazul medicului ginecolog Doru Crăiuţ.  Fostul director medical al Maternităţii Oradea, este acuzat că ar fi încheiat cu un producător de medicamente un contract pentru teste clinice pe pacientele sale. Se pare că femeile nu şi-ar fi dat acordul pentru acest lucru.

  „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor s-au autosesizat în cazul medicului ginecolog Doru Crăiuţ. Se lucrează la întocmirea actelor premergătoare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu", a spus inspector principa Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Bihor. Doctorul Doru Crăiuţ este acuzat că ar fi încheiat cu o firmă farmaceutică un contract în urma căruia erau testate medicamente pe pacientele internate în maternitate.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) i-au luat apărarea medicului ginecolog. Aceştia susţin că studiile desfăşurate în urmă cu aproape un an au fost avizate inclusiv de dr. Liana Antal, managerul spitalului din aceea vreme. Nici reprezentanţii ANM nu au putut dovedi existenţa acordului pacientelor. „Noi nu am cerut acordul pacienţilor, ci doar modelul de tipizat în baza căruia este realizat acest pas. ",a precizat Anca Crupariu purtătoarea de cuvânt a ANM.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea nu este, însă, de acord cu aceste explicaţii. „La începutul acestui an, am cerut, în mai multe rânduri, să-mi se pună la dispoziţie documentele acelui contract, dar nu am primit nimic", a spus ing. Gavrilă Grebenişan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite