Ghişeele de urbanism deschise în piramidă, solicitate de orădenii care au nevoie de autorizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum o lună de zile, Primăria Oradea prin Instituţia Arhitectului Şef a pus la dispoziţia cetăţenilor, două ghişee, care să ofere contribuabilului servicii specializate în domeniul urbanismului. Ghişeul de autorizări construcţii şi Ghişeul de finalizări construcţii funcţionează în Centrul pentru relaţii cu publicul de la parterul Primăriei Oradea.

Ghişeul de finalizări construcţii, este cel la care se preiau cereri necesare regularizării taxei pentru autorizaţia de construcţie, cereri pentru eliberarea autorizaţiei de luare în folosinţă a construcţiei, cereri pentru emiterea adeverinţelor de notare/radiere a construcţiilor, dar şi cereri pentru nomenclatorul stradal.

Cel de-al doilea ghişeu, Ghişeul de autorizări construcţii preia cereri pentru emiterea certificatului de urbanism, pentru prelungirea certificatului de urbanism, pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, pentru prelungirea autorizaţiei de construcţie, cereri pentru emiterea avizelor de către Comisia Municipală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT), dar şi cereri de recepţie la terminarea lucrărilor.

De la 1 februarie şi până în prezent, cele două ghişee au preluat de la cetăţeni, 734 de acte, printre care cereri pentru certificat de informare, cereri pentru certificat de urbanism, necesar construirii, cereri regularizare taxă, cereri pentru certificat de nomenclatură stradală, sesizări şi adrese.

În ceea ce priveşte certificatele şi autorizaţiile de construcţie, de la 1 februarie şi până în prezent au fost emise 195 certificate de construire şi 116 autorizaţii de construcţie.

Cel mai probabil, că odată cu venirea primăverii, numărul lucrărilor de construcţie va creşte.

 „Reamintim cetăţenilor, că serviciile urbanistice oferite de cele două ghişee le stau la dispoziţie, zilnic, între orele 8:30 - 16:30. În acest interval, se pot depune documentaţii, cereri sau se pot ridica diverse avize, autorizaţii, certificate sau răspunsuri la cereri şi petiţii", spune  coordonatoarea Instituţiei Arhitectului Şef, Adriana Lipoveanu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite