Gata cu praful în oraş: astăzi a fost redeschisă șoseaua de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe marginea şoselei de centură se fac lucrări de amenajare a şanţurilor de scurgere şi a spaţiului verde
Pe marginea şoselei de centură se fac lucrări de amenajare a şanţurilor de scurgere şi a spaţiului verde

Sectorul de drum dintre Selgros şi Metro este practicabil începând de astăzi. Cei mai fericiţi de inaugurarea centurii sunt locuitorii din Velenţa, care au avut de suferit din cauza devierii traficului greu. Cei mai afectaţi de închiderea şoselei de centură au fost locuitorii de pe străzile Războieni şi Seleuşului.

 Tot traficul greu a fost deviat, începând cu 15 septembrie, pe cele două străzi din Velenţa.
Acum locuitorii din zonă răsuflă uşuraţi. Nu mai trebuie să înghită praful lăsat în urmă de camioane şi pot deschide ferestrele. „În sfârşit, vom avea linişte. Zilnic priveam cum trec TIR-urile unul după altul şi lăsau în urma lor perdele de praf”, a declarat, în această dimineaţă, Maria Pavel, un locuitor de pe strada Războieni.
„Centura trebuia reparată, că era un chin să circuli pe ea. Dar a fost un chin şi să mergi prin oraş, pe străduţe înguste”, a mărturisit Marius Alexandru, un şofer de TIR din Cluj, care trece frecvent prin Oradea.


Lucrări întârziate de două ori


Şoseaua de centură a fost închisă din 15 septembrie, pentru reabilitare. Termenul iniţial pentru darea în folosinţă a fost 15 noiembrie, dar a fost amânat din cauză că autorităţile au decis lărgirea şoselei la patru benzi. Următorul termen pentru finalizarea lucrării a fost 1 decembrie, însă şi acesta a fost depăşit din lipsă de fonduri. „Lucrările se ridică la 24 de milioane de lei şi sunt finanţate de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi”, a declarat Beniamin Rus, proprietarul grupului de firme Selina, constructorul centurii. Potrivit acestuia, lucrările nu sunt finalizate în totalitate. Managerul Selina dă asigurări că până la turnarea celor două straturi finale centura nu se va degrada.

Străzile afectate de trafic, din cauza devierii, vor fi reparate de Selina.
Carmen Cherteș, purtător de cuvânt Primăria Oradea

cifre
92 de zile a fost închisă centura.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite