Gardul cimitirului municipal va fi înlocuit cu unul nou, de peste 300 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gardul din partea estică a cimitirului municipal din Oradea va fi înlocuit cu unul nou, format din stâlpi şi plăci de beton armat prefabricat. Hotărârea a fost luată joi, în şedinţă de Consiliul Local, chiar în ziua în care, la Constanţa, un om a murit iar altul a fost accidentat, după ce o bucată din gardul cimitirului s-a prăbuşit peste ei.

Având în vedere că municipalitatea desfăşoară lucrări în zonă, limita estică a cimitirului municipal va fi mutată cu 150 metri. „În cadrul investiţiei se va demola partea estică a gardului cimitirului şi se va realiza un gard nou din stâlpi şi plăci de beton armat prefabricat. Lungimea gardului va fi de 324 metri, iar înălţimea gardului va fi de 2 metri", a transmis Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea.

Teren de la Comunitatea Evreilor din Oradea

Totodată, s-a preluat o suprafaţă de teren de la comunitatea evreiască, urmând ca noul teren să fie, de asemenea, împrejmuit. Pentru realizarea gardului în zona cimitirului evreiesc s-a propus ridicarea unui gard similar, cu o lungime de 140 metri. Lucrările ar trebui să fie gata în aproximativ şase săptămâni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite