Oradea: Galeria Foto Art rămâne fără sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeria Foto Art din Oradea a fost înfiinţată în 1990. Aici au fost vernisate nu mai puţin de 350 de expoziţii, iar acum galeria poate rămâne fără sediu.

Galeria a fost deschisă şi administrată de reprezentanţii clubului Fotoclub Nufărul, cu sprijinul Primăriei Oradea, care le-a pus la dispoziţie spațiul, în spatele Teatrului de Stat, în centru. „Am făcut eforturi supraomeneşti să reuşim să organizăm aproape 350 de expoziţii naţionale şi internaţionale. Din ’90 încoace au fost prezentate nu mai puţin de 25 de mii de fotografii. Galeria a fost vizitată de aproximativ două sute de mii de persoane, orădeni şi nu numai. Aceasta este singura galerie din ţară care a reuşit să organizeze atâtea expoziţii într-un timp aşa de scurt. În ultimii ani am fost atât de solicitaţi, încât a trebuit  să organizăm expoziţii la fiecare două săptămâni”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Fotoclubului Nufărul.

Spaţiu retrocedat

Odată cu intrarea în vigoare a legii retrocedării, spaţiul a fost redat proprietarilor de drept, dar cu condiţia ca aceştia să respecte contractul dintre Primărie şi Fotoclub Nufărul până la încheierea lui. Contractul expiră la 1 august 2009. „ Proprietarii spaţiului au încercat să ne ajute şi ne-au propus o chirie mai mică decât în mod normal pentru acea zonă. Ei ne-au propus să plătim 2.000 de lei pe lună, dar noi nu ne permitem să plătim o asemenea chirie. Am vorbit cu reprezentanţii Primăriei să ne aloce o sumă de bani din bugetul local pentru chiria lunară, dar ni s-a spus că nu se poate. Apoi am ajuns la o altă înţelegere. Am depus o cerere la Primărie pentru un nou spaţiu şi aşteptăm răspuns”,  a spus Ştefan Toth.
Comisia care evaluează cererea depusă de administratorii galeriei se va întruni săptămâna viitoare şi atunci se va hotărâ unde anume va fi relocată Galeria Foto Art. Cert este că până la 1 august spaţiul în care se află acum galeria, trebuie eliberat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite