Furtuna a făcut ravagii în Oradea și în județul Bihor (FOTOGALERIE + VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fulgerele au ucis un om și au incendiat un depozit de mobilă, pe Ogorului. Un mort, o stradă renovată întoarsă pe dos, inundații și un depozit în flăcări sunt câteva dintre consecințele urgiei dezlănțuite aseară.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost surprins de furtună în timp ce se deplasa cu un scooter, dinspre localitatea Copăcel către satul Alparea. „Polițiștii susțin că acesta ar fi murit trăznit de fulger. Autopsia va arăta dacă a fost așa. Pe corpul acestuia nu erau semne specifice", a spus Hadrian Borcea, șeful SMURD. Anul trecut, tot în luna iunie, adolescentul Florin Iulian Sabău a murit de asemenea străfulgerat, în timp ce vorbea la telefon, pe malul Crișului, la doar câțiva metri înainte de a ajunge acasă.

Depozit în flăcări

Imediat ce norii negri au acoperit cerul, sirenele au început să țipe aseară la Oradea. Mașinile speciale ale pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana și cele ale Serviciului de Ambulanță și Smurd n-au stat o clipă. „Un depozit de mobilă de pe strada Ogorului a luat foc, tabloul electric fiind suprasolicitat. Nu au fost victime iar pagubele materiale au fost nesemnificative", ne-a informat Cristian Herțe, purtător de cuvânt la ISU Crișana.



Dă CLICK pe poză pentru fotogalerie

image

Dezastru

Pe mai multe străzi, mașinile păreau bărci plutind pe lacuri, din cauza canalelor înfundate. Crengile de copaci, căzute pe carosabil, au completat peisajul dezolant de după furtună. Ioan Matei, un orădean care locuiește pe strada Gheorghe Doja, asfaltată și renovată recent, s-a trezit cu mizeriile de la canalizare în curte. „Eu și vecinii mei am strâns zece saci de gunoaie. Fecale și mortăciuni, toate au ajuns în curțile noastre", a spus revoltat Ioan Matei. Acesta a subliniat că, până la renovarea străzii, ploile, oricât de puternice, nu au avut un asemenea efect asupra canalizării. „De când s-a asfaltat și s-au pus borduri, la fiecare ploaie ne trezim cu mizeriile în curte. S-a lucrat de mântuială și autoritățile de la drumuri și de la regia de apă-canal își pasează responsabilitatea una alteia", a spus Ioan Matei.

„Au fost inundate șase locuinţe, un cabinet stomatologic și o pizzerie", Cristian Herțe, ISU Crișana

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite