Funcționarii de la Primărie și Finanțe lucrează mâine, medicii fac grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierii lucrează mâine
Ambulanţierii lucrează mâine

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță vor protesta în curtea instituției. La protest participă doar cei care sunt liberi sau în concediu. Medicii de la Spitalul Județean vor face doar grevă japoneză, iar angajații Primăriei Oradea și cei ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor au decis să nu se alăture protestelor.

Angajații Primăriei Oradea nu vor intra în grevă, luni, instituția urmând să lucreze după programul normal. "Nu intrăm în grevă. Angajații primăriei nu sunt afiliați la cele patru sindicate care intră în grevă generală", a declarat Anca Sas, consilierul primarului Oradei. Nici angajații de la Direcția Generală a Finanțelor Publice nu vor protesta. "Se lucrează. Sindicatul din care facem parte a decis să nu protestăm până când nu apare legea reducerilor salariale", a declarat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al instituției.

Grevă japoneză la Spitalul Județean

Medicii de la Spitalul Județean Bihor au decis să facă doar grevă japoneză. "Vor purta banderole însă se va lucra normal", a precizat Florian Bodog, directorul spitalului. Și la Ambulanță se lucrează, însă angajații care sunt liberi sau în concediu vor protesta în curtea instituției. "Singurele activități pe care nu le asigurăm mâine sunt eliberarea certificatelor de deces și transportul neasistat", a spus Emil Boțcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță. Nici elevii care mâine susțin examenul de Bacalaureat nu trebuie să-și facă griji din cauza grevei. Profesorii bihoreni au anunțat că nu boicotează examenul. „Din cei 767 de profesori asistenţi la examenul de Bacalaureat, 99 au semnat că vor face grevă, iar din cei 263 de profesori examinatori, vor intra în grevă 23. Cadrele didactice care au optat pentru grevă însă, au înţeles că bacalaureatul este important pentru liceeni şi vor participa la desfăşurarea probelor de competenţe lingvistice. Doar doi profesori au susținut că nu vor veni la examinare, dar mai au timp să se răzgândească până luni. În cazul în care nu se prezintă, avem profesori dispuși să-i înlocuiască", a declarat Dorel Luca, inspector general.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite