Fraţii Micula din Bihor au cele mai mari datorii la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Viorel şi Ioan Micula (de la stânga la dreapta)
Fraţii Viorel şi Ioan Micula (de la stânga la dreapta)

Oamenii de afaceri bihoreni Ioan şi Viorel Micula au reuşit performanţa clasării pe locul patru în topul celor mai mari datornici la stat. Datoriile companiei European Food sunt de aproape 170 de milioane de lei.

Conform datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la sfârşitul primului trimestru al acestui an, compania European Food, deţinută de fraţii Ioan şi Viorel Micula, se află pe locul patru în topul celor mai mari datornici la stat. Aceştia deţin primul loc în clasamentul companiilor private datoare la bugetul de stat.

Datoria bihorenilor se ridică la peste 169,5 milioane lei, din care 110,5 milioane lei din TVA, 3,28 milioane din impozitul pe salarii şi 55,3 milioane din dobânzi şi penalităţi. S-a început şi procedura de executarea silită  în cazul acestei firme.

Datoriile celor doi oameni de afaceri cresc de la lună la lună, din moment ce la 31 iunie  2011, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), suma era cu 35 de milioane de lei mai mică.

În toamna anului trecut, această companie se afla pe locul 6 în top, cu datorii de 152 de milioane de lei. Fratii Micula ocupau anul trecut, locul doi în topul celor mai bogaţi bihoreni. Cum  2011 a fost un an de criză  şi banii celor doi s-au împuţinat, averea lor ajungând la circa 880 de milioane de lei.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR se află pe primul loc în topul datornicilor la bugetul de stat cu peste 2,382 miliarde de lei, pe locul doi se clasează  Compania Naţională a Huilei cu o datorie de peste 2,002 miliarde lei, urmată fiind de CFR Marfă cu 343,7 milioane de lei. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite