Fotografii șocante, mărturii ale crimelor comunismului, expuse la biblioteca județeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oribilele crime comise în perioada comunismului vor fi prezentate la Oradea în imagini. Expoziția de fotografie va prezenta și obiecte găsite în gropi alături de cei uciși, de cele mai multe ori torturați sau împușcați.

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România și Academia Civica Bihor vor organiza la Oradea expoziția „Numitorul comun: moartea", care va avea loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", în perioada 19 ianuarie - 11 februarie.

Fotografii șocante

Expoziția va cuprinde forografii de la deshumarea victimelor Securității din anii '50 precum și mărturii biografice referitoare la cei care au fost uciși de regimul comunist în primele decenii de după război. Vor fi prezentate, de asemenea, și obiecte găsite în gropi alături de cei uciși, care vorbesc despre ultimele ore ale victimelor comunismului. Victimele prezentate în poze au fost, de cele mai multe ori torturate și împușcate, fără sentință de condamnare și apoi îngropate în locuri ascunse, în râpe sau păduri, pentru a li se pierde urma. Vernisajul expoziției va avea loc în prezența istoricului și scriitorului Marius Oprea.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite