Foto Palatul Vulturul Negru, simbolul oraşului Oradea a intrat în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la mijlocul lunii septembrie, Primăria Oradea anunța  începerea Proiectului „Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru și iluminatul arhitectural al acestuia" , astăzi imaginile din teren arată că lucrările la  sistemul de canalizare au avansat mult.

Proiectul „Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru și iluminatul arhitectural al acestuia" este finanţat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 4.036.196 lei, din care contribuţia proprie a administraţiei locale este de 587.085 lei.

image

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Proiectul se derulează pe o perioadă de 16 luni, între martie 2012 şi iulie 2013 - dată la care lucrările vor trebui încheiate.

Lucrările care se desfăşoară constă în reabilitarea sistemului de canalizare, reabilitarea sistemului de pavaj şi în realizarea iluminatului arhitectural în pas Până în acest moment s-a realizat decopertarea pavajului, dar și săpătura pentru realizarea canalului tehnic.

De asemenea, s-a turnat în proporție de 80% canalul tehnic pentru utilități și canalizațiile tehnice pentru curentul slab (necesar pentru telefonie, internet etc).

 Trebuie spus că, rețelele de utilități de sub Pasajul Vulturul Negru erau foarte vechi, iar faptul că la momentul realizării lor nu au fost  introduse în niște  canale tehnice, au dus la uzura și degradarea lor în timp.

Totodată, acum s-au realizat cofrările, iar  în acest moment se lucrează la introducerea rețelelor de apă, canalizare și a rețelelor electrice.

Potrivit şefului Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din Primăria Oradea, dl. Dumitru Sim:  „Pasajul Vulturul Negru este cea mai reprezentativă clădire în stil secession nu numai din Oradea, ci şi din România, fiind inclusă în lista monumentelor istorice de categorie A.

Principalii beneficiari ai acestui proiect de finanțare vor fi în primul rând locuitorii orașului Oradea, dar și turiștii români și străini, ONG-uri și institutii culturale care vor putea desfășura acțiuni periodice în interiorul pasajului, operatorii economici etc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite