VIDEO Fotbalistul Ramses Gado arestat în Ungaria pentru lupte ilegale de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramses Gado a fost prins în offside în Ungaria. De mai bine de o lună, fotbalistul orădean se află în arestul poliţiei din Budapesta, pentru că a participat la lupte iegale de câini.

Lumea sportivă din Oradea este în stare de şoc. “Nu pot să cred că este adevărat. Ramses Gado nu este aşa”, a spus, aseară, Nicuşor Gheorghiţă, unul dintre cunoscuţii fotbalistului orădean, reţinut la sfârşitul lunii februarie după ce a participat la o luptă ilegală de câini, la marginea capitalei Ungariei, Budapesta. Potrivit poliţiei maghiare, fotbalistul orădean şi-a aruncat câinele, un mascul din rasa pitbull, în ringul de luptă. “Poliţia din Budapesta a fost anunţată telefonic că pe un teren privat din sectorul XVII are loc o luptă de câini. Lupta a fost întreruptă de poliţişti, care au reţinut mai multe persoane care au încercat să scape fugind într-o pădure din apropiere. Două dintre persoanele reţinute au avut mâinile şi hainele pline de sânge. Actele lor au fost găsite într-o maşină parcată în zonă. Doi bărbaţi de cetăţenie română au fost reţinuţi, iar alţi 12 sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru participare la lupte ilegale de câini”, a spus Papp Peter, purtător de cuvânt la Poliţiei din Budapesta.  

Vezi foto şocante cu pitbullul lui Ramses Gado, aflat la pensiunea Noe din Budapesta

Tyson, în stare gravă

Tyson, câinele lui Ramses Gado, a fost preluat de autorităţile maghiare în stare gravă. Acesta a fost predat unei fundaţii pentru protecţia animalelor. “Pe 1 martie au fost aduşi trei câini rasa pitbull. Doi masculi, Tyson şi Ramses, cu vârste cuprinse între 2-3 ani, se aflau în stare gravă. Femela care răspunde la numele Cleopatra are 6 săptămâni. Câinii sunt bine acum, dar au fost supuşi unui tratament special. Cu oamenii nu mai au probleme, însă sunt violenţi cu alţi câini”, a spus Schneider Kinga, medic în cadrul Fundaţiei Arca lui Noe din Budapesta.

Soarta câinilor va fi decisă în următoarele săptămâni, însă cea a lui lui Ramses Gado pare deja pecetluită. “Avea o pasiune pentru câini. Îl cunosc de mai bine de şase ani”, a spus sub protecţia anonimatului un cunoscut de-al fotbalistului. Sportivul orădean, legitimat la echipa de primă liga Internaţional Curtea de Argeş, îşi iubea la nebunie câinele. Cel puţin asta spun cunoscuţii lui. “Când venea acasă, îşi aducea câinele la stadion. Era foarte jucăuş şi prietenos cu toată lumea. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Nicuşor Gheorghiţă. Bărbatul susţine că fotbalistul îşi dorea să se întoarcă acasă. “Îşi cumpărase un teren între Sânmartin şi Cihei şi vroia să îşi construiască o casă”, a mai spus Gheorghiţă.

Ar fi putut reveni la FC Bihor

Surse din cadrul clubului FC Bihor susţin că Ramses Gado s-a pregătit în iarnă cu jucătorii orădeni, însă nu au confirmat posibila reîntoarcere a fotbalistului sub culorile echipei orădene.  În perioada 1998-2005, Gado a jucat pentru gruparea orădeană. Din 2005-2009 a fost jucătorul lui Oţelul Galaţi, iar apoi a semnat un contract pe două sezoane cu Internaţional Curtea de Argeş. Fotbalistul a fost dat afară însă de la echipa piteşteană pentru că nu a corespuns exigenţelor antrenorului Ionuţ Badea.  „Noi reziliasem contractul cu Gado încă din toamnă, dar Ionuţ Badea i-a mai dat o şansă şi l-a luat în cantonamentul din Antalya. Gado n-a ştiut să profite de ea, şi nu a făcut nimic pentru ne face să-l oprim la echipă. În plus, cerea şi bani mulţi, bani pe care nu-i merită”, a spus, în februarie, Benone Lazăr, patronul echipei FC Internaţional.

Imaginile aflate în posesia poliţiei sunt şocante. Tyson, câinele lui Gado, este plin de sânge, iar Ramses Gado apare încătuşat:

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite