Fostul senator Vasile Duță speră că boala îl va ține departe de penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnav de cancer pulmonar, fostul senator de Bihor susține că trei luni de penitenciar i-ar putea fi fatale. Potrivit legii, dacă un condamnat este bolnav, executarea pedepsei se amână până la însănătoșire.

Fostul senator de Bihor Vasile Duță, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, a fost internat joi la secția de oncologie a Spitalului Județean Oradea, pentru efectuarea mai multor analize. În această dimineață Duță se afla încă la spital. Simona Mihuțiu, șefa clinicii de oncologie din Oradea, afirmând că acesta se simte mai bine și că nu va fi internat mult timp.

Operat anul trecut

Vasile Duță a fost operat anul trecut, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar. „Medicul de la București mi-a spus că în penitenciarele din România nu sunt medici oncologi și că în trei luni aș putea muri, dacă voi fi închis", a declarat Vasile Duță, pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea.  Cunoscutul avocat orădean Alexandru Butuc a spus că, potrivit legii, dacă un condamnat este bolnav, se poate amâna executarea pedepsei până la însănătoșire, ceea ce înseamnă că Vasile Duță și-ar putea amâna mult și bine încarcerarea. Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, a subliniat că, deși internat, Duță este în custodia poliției, fiind supravegheat 24 de ore din 24.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite