Fostul șef șpăgar de la protecția consumatorilor, condamnat la cinci de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Secosan
Sebastian Secosan

Sebastian Secoşan, fostul șef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a fost condamnat astăzi la cinci ani de închisoare cu executare. Secoșan a primit trei ani pentru acuzația de luare de mită în formă continuată și doi ani pentru un accident mortal provocat în Cluj-Napoca.

La 9 februarie 2011, Sebastian Secoșan a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit 300 de euro mită, de la reprezentantul magazinului de etnobotanice Euphoria. Ca urmare, în aceeaşi zi, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 10 februarie 2011, Tribunalul Bihor a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a lui Secoşan pe un termen de 20 de zile. „În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 873 lei care a fost găsită asupra inculpatului cu ocazia constatării infracţiunii flagrante, în plus faţă de cei 300 de euro", se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Oradea, în perioada iulie 2010 - februarie 2011, Secoșan,  în calitate de comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, „a pretins, a acceptat şi a primit de la un denunţător suma totală de 1.400 euro. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a-l proteja şi favoriza pe denunţător cu ocazia acţiunilor de control pe linia comercializării produselor „etnobotanice" efectuate de către comisarii din subordine. Astfel, aceştia au aplicat sancţiuni contravenţionale minime şi nu au luat alte măsuri prevăzute de lege, cum ar fi închiderea temporară a magazinului sau confiscarea produselor".

Pedepsit și pentru accidentul din Cluj

Judecătorii de la Tribunalul Bihor au dispus astăzi condamnarea lui Sebastian Secoşan, la 5 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa reprezintă cumulul pedepsei de 3 ani de închisoare cu executare, dispusă pentru acuzaţia de luare de mită în formă continuată, şi al unei pedepse de 2 ani de închisoare, la care Secosan a fost condamnat în 2010, după ce a provocat un accident mortal în Cluj-Napoca. Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite