A murit Corneliu Lupău, fostul director al regiei de transport local din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Lupău, fost director OTL, s-a stins din viaţă duminică, învins de cancer. Orădeanul, în vârstă de numai 58 de ani, va fi înmormântat marţi, la Cimitirul Municipal. Foştii colegi îl descriu ca pe un om deosebit.

Inginerul Corneliu Lupău s-a născut la data de 9 iulie 1853, în satul Roşia, din judeţul  Bihor, într-o familie de oameni simpli. Evoluţia acestuia a început în satul natal, unde a urmat cursurile şcolii primare, şi a continuat la Marghita, unde a absolvit liceul. Corneliu Lupău a terminat facultatea de mecanică, la Institutul Politehnic „Traian Vuia" din Timişoara, în 1977. Între anii 1977 - 1978 a lucrat ca inginer stagiar la Întreprinderea de Unelte şi Scule Braşov. Din 1978 până în 1989 a lucrat la Întreprinderea  Mecanica - Oradea , promovând de la statutul de inginer stagiar până la acela de şef atelier. După schimbările politice din 1989, a lucrat la Întreprinderea Munca Invalizi Oradea de unde, de pe postul de şef secţie metal, a plecat, în 1992, la Regia Autonomă de Transport Local Oradea (OTL). La data de 23 martie 1992 a fost investit ca director tehnic al OTL RA, iar din 1999 până în 2008 a condus regia autonomă de transport local, în calitate de director general.

Apreciat de colegi

In perioada în care a condus OTL s-a implicat activ în realizarea multor obiective, reuşind să crească standardele de confort şi siguranţă din transportul public orădean. Despre Corneliu Lupău, foştii colegi de la OTL vorbesc cu pioşenie şi respect.  „Un om deosebit, un om de echipă, un om dornic să se perfecţioneze continuu. Un om care s-a dedicat muncii nu numai cu mintea, ci şi cu sufletul. Un bun coleg,  sensibil la nevoile oamenilor de lângă el. Un om care a urcat pe treptele ierarhice învăţând de la oameni şi lucrând alături de ei.  Ne luăm rămas bun  de la omul Corneliu Lupău şi transmitem condoleanţe familiei îndoliate", a spus Liviu Tuduc, şef secţie tramvaie. La fel l-a descris şi Ioan Purge, director economic la OTL. „ Am lucrat împreună 7 ani. Nu este o perioadă lungă de timp, dar a fost una fructuoasă în realizări. Ne-am sprijinit reciproc şi am lucrat bine împreună. Ne-am ajutat unul pe altul ori de câte ori a fost nevoie pentru că, în final, am avut acelaşi scop: îmbunătăţirea activităţii de transport  în Oradea.  Un pios omagiu bunului meu coleg  şi gânduri de mângâiere familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a spus Ioan Purge.

Inmormântarea, mâine

Fostul director al OTL a decedat duminică, 28 august, la vârsta de 58 de ani, după ce tratamentul anticancer la care fusese supus într-o clinică din străinătate a eşuat. Corneliu Lupău va fi înmormântat marţi, la Cimitirul Municipal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite