Fostul contabil-şef al Consiliului Judeţean Bihor şi soţia sa, loviţi pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Liviu şi Elvira Blaj din Oradea se zbat între viaţă şi moarte după ce au fost spulberaţi în timp ce se pregăteau să traverseze strada pe trecerea de pietoni. De vină este tânărul orădean Sergiu Ionuţ Cloboc, în vârstă de 27 de ani, care nu a oprit la semafor.

O clipă de neatenţie din partea unui tânăr şofer orădean a dus la producerea unei tragedii. Soţii Liviu şi Elvira Blaj în vârstă de 65 de ani, se zbat între viaţă şi moarte pe patul de spital, după ce marţi seara au fost spulberaţi în timp ce aşteptau culoarea verde a semaforului, pentru a tranversa strada. Nenorocierea s-a petrecut într-o zonă centrală şi aglomerată din Oradea, pe trecerea de pietoni de lângă magazinul Billa.

Spulberaţi pe trecerea de pietoni

Potrivit martorilor, cei doi orădeni aşteptau culoarea verde a semaforului, când un tânăr şofer grăbit, care circula cu viteză mult peste limita legală, nu a oprit la semafor. Acesta venea cu autoturismul Opel Vectra dinspre Centrul Civic,iar  autoturismul din faţa sa, un Subaru Forester oprinse.  Pentru a-l evita, Sergiu Cloboc, a tras dreapta, spulberându-i pe cei doi vârstnici. La faţa locului au ajuns Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Oradea, care au acordat primul ajuotr victimelor, după care le-au transportat la spital.  „Starea de sănătate a celor două victime este destul de gravă. Bărbatul a suferit o rutură de splină fiind operat marţi noaptea, în timp ce femeia a suferit leziuni la nivelul capului, abdomenului, toracelui şi bazinului şi fracturi la membrele inferioare. Medicii au reuşit să o stabilizeze dar are o hemoragie a cărei sursă nu a fost încă găsită" a spus ieri, dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Numai să nu moară

Sergiu Cloboc, şoferul Opelului care a provocat nenorocirea, a declarat, imediat după producerea accidentului că tot ce îşi doreşte este ca victimele să supravieţuiască. „Numai să nu moară. E tot ce-mi doresc", a spus tânărul şofer, aflat în stare de şoc. „Era verde şi am încercat să-l prind. Eram pe banda din mijloc şi dintr-o dată mi-a apărut în faţă o maşină  Subaru. Am încercat să o evit şi am ajuns peste liniile de tramvai", a declarat Sergiu Cloboc. Deocamdată acesta este cercetat în stare de libertate. „Permisul şoferului a fost suspendat până la soluţionarea definitivă a cauzei. Procurorul poate decide dacă îi eliberează sau nu dovadă de circulaţie, în această perioadă" , a spus comisarul şef, Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

Accidentaţi în concediu  

Cei doi soţi care se aflau în autoturismul Subaru se aflau  de două zile în concediu la Băile Felix. „Am oprit la semafor. Din spate a venit cu viteză mare şoferul autorurismului Opel. Am auzit o bubuitură şi am simţit că trece pe lângă mine. A intrat pe trecerea de pietoni şi a spulberat două persoane. Eu şi soţia suntem din Satu Mare şi am venit de două zile în concediu la Băile Felix" ne-a spus Leornard Pop şoferul autoturismului Subaru Forester.  

Fost contabil şef la CJ Bihor

Liviu Blaj, bărbatul accidentat este o persoană cunoscută în Oradea. Până la începutul acestui an când a ieşit la pensie a  fost contabil şef la Consiliul Judeţean Bihor. „Era un profesionist desăvârşit, un om foarte calculat şi foarte meticulous. Am regretat plecarea dumnealui în pensie. Le doresc multă sănătate" a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc. În deschiderea şedinţei din luna februarie a consilierilor judeţeni, președintele Radu Țîrle a ținut să-i mulțumească lui Liviu Blaj pentru activitatea de 35 de ani pe care a desfășurat-o la Consiliul Județean. „Un profesionist desăvârșit""- așa l-a descris Țîrle pe fostul contabil-șef, iar cuvintele de laudă au fost continuate de vicepreședintele Kiss Alexandru dar și de consilierul PSD Mihai Bar, ambii în calitate de foști lideri ai CJ.

Poliţiştii Serviciului Rutier Oradea susţin că trecerile de pietoni cele mai periculoase sunt cele care nu sunt bine iluminate. În acest an au avut loc opt accidente grave datorate neacordării de prioritate pietonilor, o persoană pierzându-şi viaţa.  Cele mai periculoase treceri de pietoni din Oradea sunt situate pe strada Podului, Tudor Vladimirescu şi Bulevardul Dacia.

 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite