UPDATE: Fostul senator Vasile Duță, condamnat la închisoare, s-a internat la secția de oncologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul senator  de Bihor Vasile Duță susține că a fost condamnat pe nedrept la cinci de închisoare, pentru trafic de influență. Senatorul susține că dosarul lui a fost făcut la comandă politică și că în dosar se regăsesc "grave "erori" judiciare și „încălcări grosolane ale Codului de Procedură Penală". Susținând că suferă de cancer pulmonar, Vasile Duță se teme că trei luni de penitenciar i-ar putea fi fatale.

Citește aici argumentele prin care Duță își susține nevinovăția

UPDATE, ora 12.20

Vasile Duță este internat la secția de oncologie a Spitalului Județean. „Am fost la tomograf, la cap și la torace. Mi s-a luat și sânge”, a declarat Duță în această după-amiază. Fostul senator de Bihor a relatat, pentru Adevărul de Seară ediția de Oradea, că anul trecut a fost operat din cauză că suferă de cancer pulmonar. „Am expectorat sânge și am probleme și cu inima. În penitenciarele din România nu se poate asigura tratament oncologic iar medicul meu mi-a spus că dacă voi fi închis nu voi trăi mai mult de trei luni”, a explicat Duță. Acesta nu știe câte zile va fi internat. Cert este că, și la spital, fostul senator este în prezent sub supravegherea echipajelor de poliție.  „Indiferent de câtă vreme va fi internat, Vasile Duță va fi supravegheat 24 de ore din 24. El este în custodia poliției”, a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor.

Vasile Duță a enumerat câteva dintre erorile judiciare, printre care și faptul că ancheta judecătorească nu specifică cu cine a făcut traficul de influență, nu au fost audiați toți martorii sau că presupusele fapte comise în 2001 - 2002 au fost scoase la iveală la comandă, înaintea alegerilor locale. "Aceste marturisiri le-am făcut în premieră pentru ca nimeni să nu mai pățească ce am pățit eu...", a precizat Vasile Duță.

Condamnat în 2009

Fostul senator de Bihor a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în 2009, de magistrații gălă țeni. Miercuri, Înalta Curte de Casație și Jusție a decis să mențină condamnarea. Decizia este una definitivă. Duță a fost trimis în judecată în 2005, de procurorii DNA, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, săvârșite în dublă calitate, de parlamentar și avocat. Potrivit anchetatorilor, în februarie 2002, Duță s-ar fi oferit să ajute un om de afaceri din Germania să obțină de la Ministerul Muncii o serie de aprobări. În schimbul serviciului fostul senator ar fi cerut un Mercedes în valoare de aproape 40.000 de euro. Procurorii au mai stabilit că Duță ar fi primit de la un administrator din Tecuci mai multe bunuri, tot în contul unor aprobări de la Ministerul Muncii. Vasile Duță a fost senator independent de Bihor în legislatura 2000-2004.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite