Fostul episcop de Piatra Craiului a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Tőkés László a fost ales astăzi vicepreședinte al Parlamentului European, cu 334 de voturi „pentru", în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg. Unii europarlamentari au reclamat însă că numărul de voturi exprimate a fost mai mare decât cel al europarlamentarilor prezenți în sală.

Jerzy Buzek , preşedintele Parlamentului European (PE), a anunţat în plenul PE că Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte, însă votul în ceea ce îl priveşte pe acesta a fost însoţit de probleme tehnice, care au stârnit nemulţumirea europarlamentarilor. Unii au reclamat că numărul de voturi exprimate ar fi fost mai mare decât cel al europarlamentarilor din sală. Potrivit datelor oferite de reprezentanţi ai Biroului de presă al PE, Tőkés László a fost ales vicepreşedinte al PE cu 334 de voturi „pentru", 168 de „împotrivă" şi 287 de abţineri.

Punte cu Europa de Est

Joseph Daul, preşedintele grupului PPE din PE, l-a felicitat pe Tőkés László pentru alegerea sa în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. „Suntem cu toţii martorii muncii dumneavoastră din ultimii ani şi am fost onoraţi să vă propunem pentru acest post. Suntem convinşi că, în calitate de vicepreşedinte al PE, nu numai că veţi munci din greu să reprezentaţi interesele cetăţenilor europeni, ci veţi şi contribui de o manieră semnificativă la construirea de noi punţi cu Europa de Est", se arată în declaraţia lui Daul.

PPE

Candidatura lui Tőkés László a fost aprobată săptămâna trecută în şedinţa facţiunii Partidului Popular European, propunerea venind din partea reprezentanţilor FIDESZ şi beneficiind şi de sprijinul delegaţiei române. Postul a devenit vacant după ce europarlamentarul FIDESZ, Schmitt Pál, a demisionat pentru a ocupa funcția de preşedinte al Parlamentului Ungariei. Tőkés László a fost episcop al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului (cu sediul la Oradea).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite