Fostul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Mang, Cornel Popa şi Alexandru Kiss
Ioan Mang, Cornel Popa şi Alexandru Kiss

Consiliul Judeţean Bihor are o nouă conducere. Dacă electoratul din Bihor l-a ales preşedinte pe fostul senator liberal Cornel Popa, consilierii judeţeni au decis ca Ioan Mang, fostul ministru al Învăţământului şi Alexandru Kiss(UDMR), să ocupe funcţiile de  vicepreşedinţi.

Zvonul că fostul ministru al Învăţământului, Ioan Mang, renunţă la Senat şi vine la Consiliul Judeţean Bihor s-a adeverit astăzi. El a fost ales de către consilierii judeţeni unul din cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Bihor.

Fostul senator Ioan Mang a fost ministru al Învăţământului doar o săptămână, la o zi după ce a fost numit în funcţie de către premierul Victor Ponta în jurul său a izbucnit un scandal privind plagierea unor articole ştiinţifice pe care şi-a pus semnătura.  

Trei dintre autorii străini ai lucrărilor presupus a fi fost plagiate de fostul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, au confirmat  că ministrul a copiat din lucrările lor. Prof. Takeshi Shimoyama din Japonia, prof. dr. Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion Haifa-Israel, şi Chu Hsin Lin, din Taiwan, absolvent de doctorat al celei mai prestigioase universităţi chineze, TsingHua, au susţinut că articole ale lor au fost plagiate de Ioan Mang. Universitarii străini şi-au recunoscut nenumărate pasaje din propriile lucrări copiate de Ioan Mang.

Deocamdată,  Comisia Naţională de Etică nu a dat niciun răspuns în ce priveşte acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse fostului ministru.

Boc cere demisia ministrului Educaţiei. Ioan Mang a plagiat o lucrare japoneză

Clanul Mang încuscreşte PSD cu PDL

Mang, mangă, mangleală

Dacă la Ministerul Învăţământului nu a avut baftă, Mang a fost ales  vicepreşedinte al CJ Bihor, unde speră să se bucure de mult mai mult succes.

 Preşedintele instituţiei bihorene este, de astăzi, fostul senator liberal Cornel Popa el fiind votat de aproximativ 48% dintre alegătorii bihoreni, iar cel de-al doil vicepreşedinte este Alexandru Kiss (UDMR).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite