Formula de calcul a lui Mircea Matei scumpeşte gigacaloria la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au decis, ieri, în unanimitate, scumpirea gigacaloriei de la 266 de lei la 274 de lei. Această majorare vine ca urmare a propunerii formulate în iarnă de către orădeanul Mircea Matei, directorul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Consiliul Local s-a reunit ieri în şedinţă votând, în unanimitate, scumpirea gigacaloriei. Vestea bună pentru orădeni o reprezintă faptul că această majorare va fi suportată din bugetul local şi nu din buzunarul orădeanului.

Noul preţ local reprezintă media ponderată între tariful de 274 lei pe gigacalorie practicat de Electrocentrale, care lucrează pe cărbune şi gaz, şi cel de 88 lei, practicat de Transgex, care obţine gigacaloria mult mai ieftin din apă geotermală. Aceasttă formulă de calcul a fost propusă chiar de Mircea Matei, preşedintele ANRSC, care la vremea respectivă susţinea că preţul gigacaloriei va scădea. "În urma formulei de calcul preţul nu a scăzut, deoarece numărul de gigacalorii obţinute de Transgex din apă geotermală este prea mic faţă de cele furnizate de CET pentru a avea un impact semnificativ asupra tarifelor", a precizat Eduard Florea, directorul economic al Primăriei. Pentru a nu-i stoarce pe orădeni de bani, Primăria a decis ca această scumpire să fie subvenţionată din bugetul local"Orădenii nu vor plăti mai mult pentru încălzirea apartamentelor. Bugetul local va acorda în continuare subvenţia de 30,5 lei pe gigacaloria furnizată populaţiei", a mai afirmat  directorul economic

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite