Fodor Botond Levente este eroul zilei la Oradea. Gestul tânărului a fost impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fodor Botond Levente a salvat viaţa unei tinere de 12 ani
Fodor Botond Levente a salvat viaţa unei tinere de 12 ani

Fodor Botond Levente, (27 de ani), nu a ezitat să sară în apele Crişului Repede şi să salveze viaţa unei tinere de numai 12 ani care a fost la un pas de înec. Pentru curajul de care a dat dovadă tânărul a fost declarat eroul zilei de către Primăria Oradea

Două surori din Oradea, în vârstă de 12 respectiv 16 ani, au sărit în apele Crişului Repede pentru a se răcori, însă nu s-au gândit că gestul le poate fi fatal. Cele două tinere au fost văzute de cinci angajate ale Primăriei Oradea care se întorceau de la serviciu. Una dintre funcţionare, pe nume Speranţa, angajată a Primăriei Oradea în cadrul Direcţiei Economice - Ghişeul Taxe şi Impozite Locale - Centrul de Relaţii Publice a observat că una dintre cele două surori stă prea mult scufundată în apă şi nu iese la suprafaţă. În acel moment, femeile au început să strige după ajutor şi au sunat la 112.

Printre persoanele care treceau prin zonă se afla şi Fodor Botond Levente. Acesta nu a sta pe gânduri, s-a descălţat şi a sărit să salveze cele două surori aflate la un pas de înec. Pe una dintre ele a scos-o la suprafaţă, a adus-o la mal, unde a ajutat-o să-şi revină, după care s-a aruncat din nou în apă în căutarea celeilalte.

Pe aceasta nu a mai reuşit s-o găsească. Tânărul este student la Universitatea Partium, din Oradea, la Secţia Grafică şi este originar din Miercurea-Ciuc. De emoţie şi de supărare că nu a putut s-o salveze mai repede şi pe cea de-a doua fetiţă, acesta abia dacă îşi mai găsea cuvintele. Prin curajul şi prin fapta sa, Levente a devenit eroul zilei de azi.

După mai bine de 20 de minute de căutări, echipajele ISU venite cu bărci şi cu înotători au găsit-o şi pe sora tinerei salvate de Levente. Din păcate, aceasta era total inconştientă, iar specialiştii SMURD au executat numeroase manevre de resuscitare şi au reuşit să-i reporneasca inima, după care au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. La această oră, starea tinerei este critică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite