Focar de trichineloză într-o familie de țigani din localitatea bihoreană Budureasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc trebuie consumată doar după ce a fost analizată în laborator
Carnea de porc trebuie consumată doar după ce a fost analizată în laborator

Un băiat în vârstă de 17 ani a fost internat cu trichineloză, la Spitalul din Beiuș. Alte șapte persoane, rude cu bolnavul, se tratează de boală la domiciliu, după ce au mâncat carne infestată.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o anchetă, după ce mai multe persoane din Budureasa, cu vârste între 10 și 54 de ani, au fost infestate cu trichineloză. Potrivit directorului DSVSA, Sorin Hodișan, o familie de țigani a sacrificat un porc fără să facă un control trichineloscopic al cărnii. Inspectorii veterinari au fost miercuri la Budureasa și au confiscat toată carnea.  În urma analizelor s-a confirmat că este vorba de trichineloză.  Medicii din Beiuș au spus că băiatul internat suferă de o formă medie a bolii, iar starea lui este bună.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite